istuen kirjan kanssa

juha.martikainen@halsa.fi

+358 50 322 4417

Juha Martikainen

EQ-i 2.0® -sertifioitu valmentaja, Tunnetaitovalmentaja, WorkPlace Big Five Profile™ -sertifioitu valmentaja, WorkPlace Values Profile™ -sertifioitu valmentaja, Maslach Burnout Toolkit™ -valmentaja

juha.martikainen@halsa.fi

+358 50 322 4417

Elämäntehtäväni on auttaa Suomeen parempaa johtamista. Parhaiten vaikuttavuutta tälle työlle saa, kun keskittyy toimitusjohtajiin. Vielä suurempaa vaikuttavuutta saa, kun keskittyy erityisesti nuoriin, joilla on potentiaalia kasvaa toimitusjohtajiksi ja he vaikuttavat vuosikymmenten ajan yritysten johtamisen kulttuuriin. Olen huomannut, että suurimmat kehitysloikat eivät tule niiltä, jotka olisivat huonoja johtajia vaan suurimman harppauksen tekevät johtajat, jotka ovat jo ennestään huipputasolla. He uskaltavat tunnustaa, että yksin ei välttämättä löydä sokeita pisteitään eikä välttämättä näe asioita riittävän monesta näkökulmasta. Pääsen itse flow-tilaan, kun voin auttaa tällaista johtajaa olemaan vielä parempi johtaja, johon liittyy syvällinen itsetuntemus ja elämän kokonaistasapaino.

Olin itse 30-vuotiaana ensimmäistä kertaa toimitusjohtajana kääntämässä tappiollista yritystä voitolle ja sen jälkeen kriisitilanteita riitti 20 vuoden ajan. Vahvoilla toimitusjohtajilla on myös paljon sudenkuoppia, joiden tiedostamisessa avustan johtajia. Kirjoitin aiheesta kirjan Vahvan johtajan tauti – kun vahvuudesta tuleekin suurin heikkous (2022, Value Books). Kirjassani sekä työssäni käytän apuna WorkPlace Big Five Profile -persoonallisuusanalyysiä sekä EQ-i 2.0 -tunneälyanalyysiä. Elämän tasapainon varmistamiseksi käytän asiakkaille First beat hyvinvointi -mittausta ja usein myös stressikelloa.

Juha Martikainen

Tilaa uutiskirjeemme