DSCF6709_Juha_Martikainen

juha.martikainen@halsa.fi

+358 50 322 4417

Juha Martikainen

EQ-i 2.0® -sertifioitu valmentaja, Tunnetaitovalmentaja, WorkPlace Big Five Profile™ -sertifioitu valmentaja, WorkPlace Values Profile™ -sertifioitu valmentaja, Maslach Burnout Toolkit™ -valmentaja

juha.martikainen@halsa.fi

+358 50 322 4417

Perustin 6 vuotta sitten oman firman ajatuksena aloittaa coach ura. Olen niin super onnellinen tästä ammatista. Ihmettelen lähes päivittäin, että onpa jännä, että tästä saa vielä rahaakin, vaikka tätä voisi tehdä ilman sitäkin. Teen lähes yksinomaan yksilö coachingia ylemmälle johdolle, mutta ehkä tämän kurssin myötä rupean enemmänkin pitämään johtoryhmävalmennuksia. Toistaiseksi niitä on ollut vain muutamalle johtoryhmälle vuosittain. Jotenkin olen vaan niin mukavuusalueellani, kun saan keskustella kahdestaan jonkun kanssa. Sama koskee myös muita sosiaalisia tilanteita, haluaisin olla ja keskustella silloin vain kahdestaan jonkun kanssa.

Innostun aina oppimisesta ja erityisesti viime vuosina olen kiinnostunut psykologiasta, persoonallisuuseroista, evoluutiosta, tunteista. Evoluutiossa kiinnostaa erityisesti maskuliinisuus ja feminiinisyys ja sitä kautta naisten ja miesten tyypilliset erot ja miten evoluutio on niihin vaikuttanut. Jarkko Rantasen tunnejohtamisen kurssin jälkeen innostuin tunnepäiväkirjasta, jota olen nyt pitänyt päivittäin 2,5 vuotta. Huimia oivalluksia, kun aikaisemmin ei paljon tullut tunteita mietittyä.

2018 Executive coach ohjelman aikana innostuin johtamisen varjopuolista ja sain päähäni tehdä siitä kirjan ja kirjoitin sitä kolme vuotta; sain elokuussa sen julkaistua. Olen niin onnellinen siitä palautteesta, jota olen kirjan lukioilta saanut. On ollut hienoa, että on voinut sanoittaa asiaa, joka koskettaa niin monia. Seuraava kirja on jo hahmotelmissa…

Teen coachausta Hälsa Hyvinvointivalmennuksen energisessä tiimissä. Ohessa tarkempi esittely Hälsan sivuilla.

Vapaalla käyn 16 vuotiaan poikani kanssa työhuoneeni perälle rakentamallani kuntosalilla. Sen lisäksi joogaan, uin ja tanssin. Viime aikoina eniten salsaa ja aikaisemmin kaikkia lavatansseja. Talvella sähköfatpyöräilen metsässä ja jäällä sekä lumilautailen. Kesällä golfaan, melon ja purjehdin. Purjehduksia on Saimaalta Karibialle, joita haaveilen enemmänkin järjestää seurueille tai jopa osana valmennuksia.

Asun Karkkilassa luonnon keskellä metsän ja järven äärellä ja toteutan lapsuuden haaveammattia arkkitehtuuria omaksi ilokseni.

Tilaa uutiskirjeemme